Academische praktijk

Academische praktijk

 

Huisartsenpraktijk Buitenhof is als Academische praktijk verbonden aan de afdeling huisartsgeneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. Zo dragen wij, zowel door middel van onderwijs en onderzoek, bij aan de verdere ontwikkeling van ons vak.

Onderwijs

Bij ons in de praktijk zijn twee huisartsen in opleiding werkzaam. Dit zijn een artsen die de specialisatieopleiding tot huisarts volgen aan het AMC.

Onderzoek

De afdeling huisartsgeneeskunde van het AMC vraagt ons met enige regelmaat of zij onze patiënten mogen benaderen voor deelname aan een wetenschappelijk onderzoek. Als u benaderd wordt, bepaalt u zelf of u hieraan wil meewerken. U kunt dit altijd met ons bespreken. Voor alle duidelijkheid: uiteraard zal ons contact met u als uw dokter op geen enkele wijze geschaad worden als u besluit om niet te deel te nemen aan een dergelijk onderzoek. Tot slot kunnen gegevens over onze praktijkvoering gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt dan altijd op volledig geanonimiseerde wijze.

Vragen?

Als u vragen heeft over onze samenwerking met het AMC, dan kunt u die altijd aan ons stellen.